Skip to main content

Yleisöpurjehdus

Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset

Joudumme valitettavasti peruuttamaan kesän 2022 kaikki loput yleisöpurjehdukset teknisen vian ja varaosien saatavuusongelman takia. Pahoittelemme tilannetta, tervetuloa purjehtimaan jälleen kesällä 2023!

Mikäli sinulla on purjehduslahjakortti, joka vanhenee ennen kauden 2023 alkua (kesäkuu), otathan yhteyttä: guidebooking@suomenlinnatours.com .

Purjehdus 1700-luvun tyyliin – yleisöpurjehdus

Vuoden 2023 yleisöpurjehdusten aikataulut julkaistaan alkuvuodesta 2023.

 

Luvassa on amiraali Chapmain tahdittama mielenkiintoinen laivamatka valistusajan Viaporiin. Dianan purjehduksien aikana nähdään Suomenlinnaa mereltä käsin ja kuullaan saaristolaivaston kiehtovasta historiasta. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnutautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen.

Liput yleisöpurjehdukselle verkkokaupasta


Lahjakortti

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee purjehtimaan 1700-luvun tyyliin Suomenlinnan lähivesille. Purjehdus tarjoilee laivaston historiaa ja 1700-luvun meininkiä elävästi ja hauskasti draaman keinoin – purjehdusta luotsaa itse Amiraali Chapman. Osallistujilla on myös mahdollisuus avustaa miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa.

Lahjakortti (arvo 60 €) kattaa kahden aikuisen liput purjehdukselle, tai esimerkiksi liput yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Lue lisää ja osta lahjakortti

 


Yleisöpurjehduksen kesto ja lähtöpaikka

Purjehduksen kesto on noin 1 tunti ja 45 minuuttia. Purjehdukset lähtevät Suomenlinnan Tykistölahdelta, ellei tosin mainita.

Suomenlinnaan pääsee FRS Finladin vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan).

Huomioitavaa:

Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. Merellä voi olla tuulen vuoksi viileää lämpimänäkin päivänä. Mukaan on hyvä varata lämmin ja rento vapaa-ajan asu sekä matalat kengät. Aururinkoisena päivänä on hyvä suojautua auringonpaisteelta. Sateen sattuessa on hyvä ottaa mukaan sadetakki. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo.

Lapset saavat osallistua purjehdukselle vain aikuisen seurassa. Alukseen ei ole esteetöntä pääsyä.

Osallistu turvallisesti purjehdukselle
Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan alukseen noustessa ja siellä ollessa pitää turvavälit toisiin. Henkilökuntamme huolehtii ja ohjeistaa purjehduksen aikana miten aluksella liikutaan. Tykkisluuppi Diana on avovene, joten purjehduksen aikana olla ulkona merellä, mutta pidetään turvavälit myös aluksella. Seuraa ja noudata henkilökunnan ohjeita ja toimi niiden mukaan. Osallistu purjehdukselle vain terveenä.

Yleisöpurjehduksen lipunmyynti ja hinnat

Lippuja purjehduksille myydään ennakkoon Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta. Osallistujien määrä purjehduksille on rajattu, suosittelemme lippujen ennakkovaraamista.

Hinnat (sis 10 % alv):
Aikuinen 30 €
Lapsi 15 € (alle 16 vuotta), Lapsi 8 € (0-2 vuotta)

Huom: Mikäli haluat osallistua purjehdukselle Elämyslahjojen lahjakortilla, varaa paikkasi purjehdukselle ennakkoon sähköpostitse tai Phone number09-68999850.

Yleisöpurjehduksien lipunmyynti

Liput purjehduksille Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta

Tiedustelut: Ehrensvärd-seura Phone number(09) 684 1850,

Rajoitamme vastuumme ohjelman järjestämisestä merilain mukaisesti. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia annettuihin tietoihin.
Sää voi vaikuttaa purjehduksen aikana kuljettavaan reittiin ja kulkutapaan.

Tykkisluuppi Dianan löytää myös Facebookista ja Instagramista.

Back to top of page